h1

Seksualna tenzija između studentkinja FMK i FPN

14 јуна, 2012

Maša Milutinović se nedavno izjasnila kao pametna, samosvesna i savesna studentkinja Fakulteta za medije i komunikacije Univerziteta Singidunum.  Imajte u vidu da ne želim da joj osporim bilo koji od kvaliteta koji je sebi indirektno pripisala, samo želim da skrenem pažnju na njeno „pravdanje“ u vezi sa kvalitetom tog  fakulteta.
Ceo tekst se sastoji u tome da čitateljkama i čitaocima navodi kvalitete svog fakulteta, kroz skrinšotove nam pokazuje kako su svi ažurni, kako je sve pregledno, itd. Ne smemo ni zanemariti njen bol jer su ljudi robovi stereotipima, pa ona svim ljudima u svom životu mora da objašnjava da je njen fakultet zbilja fakultet i da ga studira radi znanja a ne radi diplome. Posebno interesantno jeste njeno isticanje da je Singi bio njena prva i jedina želja nakon što je završila srednju školu (neretko sa 5,00 prosekom, ističe). Ovim redovima nalaže čitaocima i čitateljkama kako je ona pametna devojka i kako je svojim raciom i slobodom izbora došla na Singi. A kao dokaz svoje pameti ističe svoj prosek is srednje škole. Ocena je uvek merilo znanja i inteligencije, zar ne? Deo sa odricanjem je banalan i nepotreban, jer se svi odričemo mnogih „sitnica koje život znače“, a radije bih se odrekla šminke i gedžeta nego sna kog se odričem već godinu i po dana zbog studiranja.
Pokušaj ismejavanja Fakulteta političkih nauka je odličan, čisto ga je napomenula da ne bude da nije ali je to učinila bez konstruktivne kritike. Podrazumeva se da se na FPN rađaju profesionalni političari, ali oni nisu jedini proizvod! FPN je fabrika iz koje izlaze svakakvi idioti, pa čak se ponekad u toj gomili nađu neki profesionalni analitičari, novinari, socijalni radnici…  Koleginice Milutinović, novinar nije samo osoba koja ume da upali diktafon, niti je osoba koja samo ume da napiše vest bez pravopisne greške. Novinar, ukoliko ne želi da radi na Pinku ili da piše za Wannabe ili Kurir, mora da bude u stanju da analizira, da vidi korene pojava, da vadi prljavštinu koju je neko natrpao ispod tepiha i da je nabija drugima na nos. Fakultet političkih nauka daje odličan normativni okvir za budućeg političkog novinara, budučeg političkog analitičara. Možda ne analiziramo tekstove od Marčela (kakav blam, mene bi bilo sramota da priznam to), ali zato čitamo svake nedelje minimum tri knjige iz društvenih nauka od po 300 strana za vežbe na kojima ih analiziramo. Zanemariću količinu (ne)znanja koje pružaju ovi fakulteti, jer smatram da retko ko može da postane dobar novinar samo na konto svog završenog fakulteta. Ono čemu će te FPN naučiti jeste DA SE CIMAŠ, jer ne možeš dobiti izjavu, intervju i posao na lepe okice. Da, sranja se dešavaju na FPN-u i na svim fakultetima, izgubiš živce, nepravedno te ocene, juriš profesore po fakultetu (zapravo, oni nama čine usluge jer ceo dan provodimo nad knjigama u sedećem položaju), ali to ti je priprema za život. U životu ti neće sve padati sa kruške i neće ti biti servirano na tacni kao na tvom fakultetu.
Maša Milutinović je rob  kapitalističkog sistema , sistema kog vodi misao da u životu sve možeš da dobiješ novcem, kao i da visina cene određuje kvalitet. Sa svojih 2100 evra godišnje ona može sebi da priušti da ne sedi danima i noćima učeći i preznojavajući se za vežbe, kolokvijum i ispite, jer je ona platila da joj studiranje bude olakšano.
Na kraju teksta, koleginica Maša napominje kako će posao naći nju, što može da se protumači na više načina. Da li će posao naći nju  jer je kompetentna, ili zato što studira na Singidunumu? Da li će se zaposliti na osnovu svoje veštine i znanja, ili na osnovu poznanstava koje je stekla? Da li je fakultet napravio od nje dobrog novinara, ili bi ona bila dobar novinar i da je studirala na državnom fakultetu? I onda se ovim poslednjim pitanjem vraćamo na prastaru raspravu o tome da li se rodiš kao novinar ili te univerzitet može naučiti novinarstvu, a ja sam se po tom pitanju izjasnila.
Mašo, da zaista misliš da je tvoj fakultet svetskog kvaliteta, ne bi bilo potrebe da posvetiš čitav jedan tekst o njemu. Ovako ispada da je on jedan klasičan PR tekst i mogu da posumnjam u tebe kao buduću novinarku, jer će ti u bližoj budućnosti opasniji i ozbiljniji igrači platiti da napišeš pristrasnu vest. A pošto si navikla  na plaćanje i kupovinu usluga studirajući na Singidunumu,pretpostavaljam da ti neće biti problem da izađeš iz okvira novinarske etike.
Nadam se da je to bio samo tvoj attentionwhoring, jer si postigla ono što si želela, postala si pravi „bum“ na internetu. Nadam se da ćemo se videti u redakcijama i da ćemo lepo sarađivati u okvirima naše profesije. Želim ti da budeš vrsna novinarka, i da hvališ svoje kvalitete, a ne „kvalitete“ Singidunuma. Na kraju dana, ti si sama odgovorna i zaslužna za znanje koje imaš, a ne neki fakultet, bilo da je državni ili privatni.

studentkinja novinarstva na Fakultetu političkih nauka

123 коментара

 1. IDITE U PICKU MATERINU VISE I VI SA FMK – a, I VI SA FPN – a!!!


 2. ooooo sanja, svaka cast! samo tako nastavi, britko i ofanzivno!


 3. Hahaha… Da nisam napisala više desetina radova studentima sa FPN-a koji su bili ocenjeni dvocifrenom ocenom možda bih i gledala na ovaj hmm „tekst“ kao na tekst buduće novinarke, ovako mi ovo piskaranje deluje tragikomično (neuspeo pokušaj nekoga ko ne može da se suoči sa tim da je studentkinja sa privatnog fakulteta napisala tekst koji svi komentarišu. Na žalost dušebrižnika u koje svrstavam i autorku ovog teksta, oni koji su zaista kompetentni su dali samo pozitivne kritike). Hvala. U duhu debate, u kojoj ste evidentno poražena strana, ponosna studentkinja privatnog fakulteta.


 4. Komično. Apsolutno nema potrebe da, kao student FMK-a, upadam u bilo kakve diskusije sa jednom, mladom ljutitom damom, uskih pogleda i suženog mentaliteta. Ali, neke stvari su toliko nestvarne, da se poistovećuju sa neverovatnim apsurdima. Biću kratka, jer za razliku od vas, koji se nudite da pišete radove po fakultetima za kintu (jer, pobogu, to će 2/3 vas raditi dobar deo života), mi pored tone ispita, radova i projekata, imamo i prakse, Medija centar, strane studente, itd, lista je duga i sada nepotrebna.
  Dakle, da ti, devojko, nisi isfrustrirana i iskompleksirana, svojim studiranjem, na državnom fakultetu, ne bi posvetila ovoliki odgovor, ničim izazvana. Najsmešnija stvar na koju si se pozvala, je školarina, lol. Pa pobogu mada damo, razlika između naše školarine i samofinansiranja na državnom je zbilja smešna, a kvalitet je neuporediv – to je više nego očigledno. Nećemo se lagati, haha. Diplome se, inače kupuju na državnim fakultetima, čisto da te uputim, trebaće ti nekad. Iz istog razloga vas i „cimaju“, jer vi u kapitalitičkom društvu hoćete džabe da studirate, ekvivalentno tome dobijate i „znanje“ kakvo dobijate. Plaćeni transfer znanja, mora da obuhvati sve aspekte njegovog dostavljanja – gde, ko, kako i šta pruža, a od svakog posebno zavisi kako će to, i u kolikoj meri iskoristiti. Sramota za jednog studenta novinarstva u pokušaju, da bude tako neupućen i neinformisan o stvarima iz sopstvene branše, da gaji malograđanske predrasude, i potpisuje ih nimalo boljim izražavanjem. Preporučila bih ti da se, ubuduće bolje informišeš o fenomenu kojim se baviš, posebno onom koji kritikuješ, verovatno vam to nisu pokazali tamo, haha. Mi ćemo vas fino ugostiti, ako želite tour de notre Faculte, možda vas motivišemo i nešto, zapravo, naučite. Pozdrav.


  • Pod jedan, nasa skolarina mozda jeste priblizna vasoj, ali ono sto mi naucimo, ne moze da se poredi sa vasim tralala znanjem. Pod dva da li mozes da mi kazes nesto o telepjuterima, o tri talasa novinartsva, o zatvorenikovoj dilemi ili mozda o Habermasu i Kimlici? Hmmm, nisam sigurna. A o toalet papirima vidim mozete da pricate tri dana.
   Ono sto mi naucimo, bez toliko opreme, modernizacije, i tople vode, ce nam vise koristiti u radu. Ko prezivi takve uslove, pripremljen je na surovi svet, bez ususkavanja. Ova profesija nije zamisljena da bude tako bajna kao sto vas uce, okolnosti su takve, a ja ne znam da li ste svesni u kakvoj se drzavi nalazite? Naravno, ako mislite da vodite popodnevne light emisije, onda te razumem u potpunosti.
   Izlazimo sa temeljnim znanjem o svemu, potkovani za buduci posao. Prema tome ne vidim poentu u vasem PR tekstu. Drzite se vi toalet papira, bice bolje za sve.


   • Hmmm…a ja ne znam da li je vas neko obavestio da živimo u 21. veku i da su „oprema i modernizacija“ sastavni deo naših života? Ne? Pitam se kako pišete svoje tekstove? Verujem da još niste čuli ni za pisaću mašinu u tom slučaju.
    Možda shvatite o čemu smo pričali za nekih desetak godina (u najboljem slučaju). Do tad uživajte u svom „primenljivom“ temeljnom znanju, pa se vidimo na nekom intervjuu za posao 😉


  • Nisam student ni FPN-a ni FMK-a ali sa dosta dobro upucen u situaciju na oba fakulteta jer imam dobre prijatelje na oba,a bas jaka dosada me je naterala da piskaram ovde.

   „imamo i prakse, Medija centar, strane studente“

   Slazem se da je praksa dosta vazna ali kakva je korist od prakse ako vi kao novinari ne umete da razumete politicka desavanja (ovde mislim sva politicka desavanja,ne samo na strancarenje ali razumes ti to valjda).Novinar koji ne razume svet oko sebe ne moze ni kriticki da pise o njemu,naravno ovde ne mislim na zenske magazine,putopise (mada i tu mora da razume nesto) itd…

   „Dakle, da ti, devojko, nisi isfrustrirana i iskompleksirana, svojim studiranjem, na državnom fakultetu, ne bi posvetila ovoliki odgovor, ničim izazvana.“

   Mislim stvarno kako to da autor pise tekstove nicim izazvan,nicim izazvan mislis nije izazvana novcem,stvarno kriminalno za jednog novinara!!!Zbog takvih smo ovde gde jesmo…

   „a kvalitet je neuporediv – to je više nego očigledno. Nećemo se lagati, haha. Diplome se, inače kupuju na državnim fakultetima, čisto da te uputim, trebaće ti nekad.“

   Sto se tice kvaliteta nisam bas siguran u ciju je kortist neuporediv,ali postoji razlika u nekolicini koji korupcijom kupe diplomu i masovnom direktnom kupovinom diploma na privatnim fakultetima.(i prosto ni najmanje ne zelim da ulazim u raspravu kako se ne kupuju diplome na privatnim fakultetima)

   „Iz istog razloga vas i “cimaju”, jer vi u kapitalitičkom društvu hoćete džabe da studirate, ekvivalentno tome dobijate i “znanje” kakvo dobijate. Plaćeni transfer znanja, mora da obuhvati sve aspekte njegovog dostavljanja – gde, ko, kako i šta pruža, a od svakog posebno zavisi kako će to, i u kolikoj meri iskoristiti“

   Dzaba studiranje,kapitalisticki sistem,transfer znanja….teske reci ocigledno.Al evo drugarice da objasnim nesto,studiranje na drzavnim fakultetima nije dzabe nego je javno finansirano (drustvo placa za obrazovanje drustva) a to da kvalitetno „dzaba“ studiranje ne postoji u kapitalistickom sistemu je dosta velika glupost ,procitaj nesto o finasiranju visokog skolstva u svetu(BEZ RAZUMEVANJA NE POSTOJI DOBRA KRITIKA)
   A sto se tice
   toga da svako moze da bira kako ce da iskoristi priliku za transfer znanja razlika je sto neko na FMK-u moze da izabere da skoro uopste ne koristi a student FPN ne moze da dobije diplomu ako ne iskoristi dobar deo „transfera znanja“.

   A meni bi upravo trebalo malo tog tolet papira,jer mi se se**
   od kolicine elitisticke gradjanstine ovde (ne mislim samo na tebe)


   • Hmmm. Očigledan primer, koliko dosada može negativno da utiče na psihičko stanje. Probajte kasnije sa tom replikom, uz sređeniji pravopis. Poz.


   • mani se ti njegovog pravopisa, pogledaj svoj, ipak studiras novinarstvo!


  • Rečenica “ (…) diskusije sa jednom, mladom ljutitom damom, uskih pogleda i suženog mentaliteta.“ piše se “ (…) diskusije sa jednom mladom ljutitom damom, uskih pogleda i suženog mentaliteta.“.

   Rečenica „Dakle, da ti, devojko, nisi isfrustrirana i iskompleksirana, svojim studiranjem, na državnom fakultetu, ne bi posvetila ovoliki odgovor, ničim izazvana.“ piše se „Dakle, da ti devojko nisi isfrustrirana i iskompleksirana svojim studiranjem na državnom fakultetu, ne bi posvetila ovoliki odgovor ničim izazvana.“

   Rečenica „Najsmešnija stvar na koju si se pozvala, je školarina, lol.“ piše se „Najsmešnija stvar na koju si se pozvala je školarina, lol.“

   Rečenica „Diplome se, inače kupuju na državnim fakultetima (…)“ piše se „Diplome se inače kupuju na državnim fakultetima (…)“

   I tako dalje, i tako dalje. Nijedan zarez nisi „pogodila“. U pravu si, kvalitet jeste neuporediv. Sam dokaz za to je činjenica da su svi oduševljeni time što jedna studentKINJA privatnog fakulteta (Maša, ne ti!) uopšte i piše pravilno. Ono što ni samu Mašu, a očigledno ni tebe, niko nije naučio da tim fakultetima jeste pojam „argumenta“ i čemu on služi. Mašino obrazovanje je očigledno stalo kod tih 5.0 u srednjoj školi – bravo, nema pravopisnih grešaka, fail, nema ni argumenata (osim ukoliko to nije wc papir). I ne koristi reč kapitalizam jer je ne razumeš. Ti tvoji profesori su studirali „besplatno“ – ne razumem kako onda mogu biti kvalitetni, ukoliko je novac merilo kvaliteta. U svakom slučaju, ja u suštini nemam problem ni sa Mašom ni sa tobom – ne čitam Kurire ni Skandale, a dalje od toga doći nećete.


 5. U get my point homietta


 6. Zaista, devojko, zaista? Je l’ ti ovo diplomski?


 7. Treba postaviti pitanje koliko ste ozbiljnih knjiga procitali za vreme vaseg skolovanja na FMK.Pre dve godine sam igrom slucaja imala posetu vasem faksu i raygovor sa PR menadzerom vaseg fakulteta koja mi je sa ponosom iznela da citiram“NASI STUDENTI NEMAJU KNJIGE JER DANAS SE SVE BLOGUJE TAKO MI PRATIMO TRENDOVE I SVA PREDAVANJA SE BLOGUJU I SALJU STUDENTIMA“.To je ono sto me je odvratilo od FMK jer osim treptanja,znanja prekrstanaj nogu i drzanja diktafona u ruci trebalo mi je sire znanje koje na FMK definitivno nisam mogla steci.Zao mi je sto lazete sebe ali barem ne lazite druge 🙂


 8. Ali ti ne znas da koristis znake interpunkcije, pa ne bih nista drugo dodao.


  • Da si ovoliko vremena potrošila na pisanje bilo kog rada na tom svom državnom fakultetu, gde bi ti kraj bio.


 9. I sta mislite da ste postigli ovim clankom? pokazujete svoje “znanje“? to sto se pljuje po privatnim fakultetima samo je dokaz zavisti i ljubomore prema osobama koje u boljoj materijalnoj poziciji, nista vise.


  • Pregledaj glavu. Hajde, imaš novca pa možeš. A nužno je (gugluj da vidiš šta znači reč „nužno“).


 10. Nas FPN se raspada. Cinjenica je da je Singidunum mnogo bolji fax od naseg.


 11. Omg! Ona misli da se kvalitet knjige/dela, meri na osnovu svoje digitalne/analogne pojave. I shodno tome, ona ne zna šta je „moodle“. Lmao. N/C.


 12. Ozbiljno? marlenka treptanje i to prekrštanje nogu verujem da je iz ličnog iskustva. Kao što reče homietta informiši se pre nego što nešto napišeš, jer, u suprotnom, deluje smešno. Leave Maša alone – nek’ si joj rekla, dosta si ćutala.


 13. aj da studirate ozbiljne fakultete pa da i razumem smisao svega nego medije i komunikacije… sere mi se od medija i komunikacija, ekvivalentni ste trgovcima-i bez skole mozes to da radis…


 14. Pod jedan, nasa skolarina mozda jeste priblizna vasoj, ali ono sto mi naucimo, ne moze da se poredi sa vasim tralala znanjem. Pod dva da li mozes da mi kazes nesto o telepjuterima, o tri talasa novinartsva, o zatvorenikovoj dilemi ili mozda o Habermasu i Kimlici? Hmmm, nisam sigurna. A o toalet papirima vidim mozete da pricate tri dana.
  Ono sto mi naucimo, bez toliko opreme, modernizacije, i tople vode, ce nam vise koristiti u radu. Ko prezivi takve uslove, pripremljen je na surovi svet, bez ususkavanja. Ova profesija nije zamisljena da bude tako bajna kao sto vas uce, okolnosti su takve, a ja ne znam da li ste svesni u kakvoj se drzavi nalazite? Naravno, ako mislite da vodite popodnevne light emisije, onda te razumem u potpunosti.
  Izlazimo sa temeljnim znanjem o svemu, potkovani za buduci posao. Prema tome ne vidim poentu u vasem PR tekstu. Drzite se vi toalet papira, bice bolje za sve.


  • Hahaha.. Drago mi je, da si čula za Habermasa i talasima novinatrstva. To se , otprilike kod nas radi, na prvim časovima prve godine. Jesi li ti čula za Pola Hoka, koji govori o „Aksioznosti i zabrinutosti“, toplo ti preporučujem. Sad, bi ja trebala da se spustim na tvoj nivo, i podsetim te na Makluana, Debrea, Deridu, Bodrijara, Burdijea, Gramšija, Hejvuda, Rolsa, Šmita, Mora, Engelsa, Fukoa, Barta, Horthajmera, Žiroa, Hola…oh wait! I zamisli, sve ih čitaš na tabletima i laptopovima. Jel ti bizarno? Al izgleda, da od svega toga, ti razumeš reč „toalet papir“.


   • Andjela, da li ti mislis da su one svesne da je ono najobicniji PR tekst? Toalet papir je bitan, ej, mi na drzavnim fakultetima nemamo to! A i to je svakako najbitnije u skolovanju!
    Pa sta nabrajas tolika imena, bolje obrati paznju na pravopis, mislim uzmi prelistaj ga, mi smo to na prijemnom imali. A da, vi prijemni ispit ni nemate… Toliko o tome da ne znas ni kako se pise JE L’ (JE LI) ! auuuuu!


   • Devojko draga, zaista sva ta imena koja si nabrojala, smo radili. Ne sumnjaj u to. I to nismo citali na tabletu nego lepo izvorne tekstove iz 1919. godine i da ne nabrajam dalje. Dakle, opet + za nas.


   • A da obrati paznju na bih i slicne stvari. Sramota da se brukate sa takvim mogucnostima i nastavnim kadrom.


   • ljankoSe, zove se Horkhajmer


   • Глагол „требати“ се не мења по лицима у контексту у коме си га употребила. С друге стране, лагол „бити“ се у првом лицу једнине пише „бих“, ако си већ одабрала да мењаш по лицима. Немој се брукати. Поздрав


 15. Kako studenti FMK-a objašnjavaju činjenicu da kod njih više od 90% ljudi završi u roku? Da li su oni vredniji ili je kriterijum snižen?


  • objasnjava se cinjenicom da je skolarina od 1700 do 2500e, i sa cenom prenosa predmeta u sledecu godinu od 300e, zar vama to ne bi bila dovoljna motivacija? kada znas da ce te dodatna godina ili prenos predmeta kostati toliko imas kvalitetnu motivaciju da isti zavrsis u roku…


 16. Citiram: „Treba postaviti pitanje koliko ste ozbiljnih knjiga procitali za vreme vaseg skolovanja na FMK.Pre dve godine sam igrom slucaja imala posetu vasem faksu i raygovor sa PR menadzerom vaseg fakulteta koja mi je sa ponosom iznela da citiram”NASI STUDENTI NEMAJU KNJIGE JER DANAS SE SVE BLOGUJE TAKO MI PRATIMO TRENDOVE I SVA PREDAVANJA SE BLOGUJU I SALJU STUDENTIMA”.To je ono sto me je odvratilo od FMK jer osim treptanja,znanja prekrstanaj nogu i drzanja diktafona u ruci trebalo mi je sire znanje koje na FMK definitivno nisam mogla steci.Zao mi je sto lazete sebe ali barem ne lazite druge “

  Dakle, JEL ovo taj pravopis? Brižne savete o pravopisu, uputite koleginici „Marlenka“. I, odlučite se, da li će vam se argumenti bazirati na osnovu naše školarine, ili znanja i pogodnosti koje dobijamo. Ali, svi vaši argumenti padaju u vodu, jer niste dovoljno upućeni, čak ni u ovu diskusiju zapravo, koja je od starta besmislena. Suvišno je dalje komentarisati i raspravljati sa ozbiljno iskompleksiranim ljudima, jer vaši komentari zaista sve govore. Pozdrav.


  • Diskusija gde su argumenti jedne i druge strane pravopis a najbolje od svega pojedinci koji se hvale akademskim znanjem (od kog mi se s**e) koriste argumente „vi ste iskompleksirani,ifrustrirani itd.“

   E moji buduci novinari tako cete kada vas budu placali tajkuni da pisete kako neki politicar psuje,neki ima strica koji bije zenu,neki smrce belo,neki je sed,pa cak da neki nema diplomu (ili mozda kako ceca,karleusa ovo ono) umesto da se bavite ozbiljnom analizom.


   • „Nepismeni šljaker“, tvoj nick mi ne dozvoljava, da ti primereno odgovorim. Pozdrav.


 17. Hahaha. Invazija vanzemaljaca sa FPN-a. Horkhajmer, bravo. Drago mi je, da ste zapazili tu typing mistake. I ovo JEL. Divim vam se. Pozdrav.


  • Jao, stvarno, da te boli uvo za to sto je neko napisao tekst na osnovu teksta tvoje drugarice, ne bi ti ni odgovarala. Nego vidim da si pala u vatru, i da si brze bolje poletela da odbranis drugaricu, toalet papir i tablete. Stvarno, tvoji komentari su suvisni, svako ima pravo da napise sta hoce, a ti da si sigurna u svoje znanje ne bi imala ovde sta da pises niti da se prepucavas sa nama, “zeljnima paznje“. I mislim da nije akademski, ali ocigledno vas to ne uce na Singi dingiju, da pljujes na drustvenim mrezama po ljudima. Doduse to je za zutu stampu dusu dalo, rodjena si novinarka, ali ne prilici jednoj devojci.


   • „a ti da si sigurna u svoje znanje ne bi imala ovde sta da pises niti da se prepucavas sa nama“

    Kako glup argument na nivou njenih „pih vi ste iskompleksirani“
    Analogno sa tvoji argumentom autorka ovog teksta ne bi trebala da ga pise,zar ne?

    „Doduse to je za zutu stampu dusu dalo, rodjena si novinarka, ali ne prilici jednoj devojci.“

    Slazem se u potpunosti ali ni ti nisi mnogo daleko nazalost


 18. Mene zanima ‘de ovde ima kavurma i cvarci?


 19. Pod broj jedan, napisala sam “svako ima pravo da napise sta hoce“, i ne vidim razlog zasto bi se ona nasla prozvanom i zasto bi ona bilo kome sta objasnjavala. Nisi dobro razumeo ocigledno.
  A pod dva, ja ne pljujem nikog sa strane, tako da mislim da jos uvek nisam dorasla zutoj stampi.


  • ?!? svako ima pravo da napise sta hoce ali nema svako pravo da komentarise sta hoce? Pa autor ovog teksta je valjda napisao ovo kao kritiku drugog teksta.
   A to misljenje,da moras da budes prozvan da bi odgovarao ili nekome nesto obajasnjavao mi se nekako ne slaze sa novinaristvom,a ima te ga i ti i ona.


   • e samo jedna ispravka mog malopredjasnjeg komentara

    kada sam citirao ovo

    “Doduse to je za zutu stampu dusu dalo, rodjena si novinarka, ali ne prilici jednoj devojci.”

    mislio sam bez ovog zadnjeg dela,ne zato sto mislim da to prilici devojci nego…nadam se da ne moram to objasnjavam

    e uzivajte u „raspravi“ a ja odoh da spavam radi se sutra.


  • U redu, mislim da sad bolje razumem — ti si zapravo htela da ovaj tekst niko ne vidi, napisala si ga u trenutku uznemirenosti (opet, ne toliko dobar potez, s obzirom na to da si buduća novinarka, a u novinarstvu je objektivnost na ceni) i šta sada želiš? Da raspravu koju si sama stvorila i dovela na svoj blog, ugušiš tako što ćeš pokušati da sprečiš njeno produbljivanje. Morala je da objasni, zato što je, kao i mnogi drugi, shvatila da ne barataš činjenicama već pretpostavkama, nagađanjima, nedovoljno ispitanim informacijama i da i sama robuješ dugo prisutnim stereotipima i predrasudama. Ako misliš da svoje mišljenje nećeš menjati, a nije ti u interesu da pred tobom budu činjenice, ne moraš više ništa da kažeš ili napišeš.


 20. Menjam kuku od juga za polovnog ficu. Sifra „kuku meni ficu tebi“. Ili bese meni. Ne tebi.


 21. A sta je sa 500 miliona neprijavljenih Kineza, da ja vas pitam? A, cutimo?


  • Ти си нови Бог коме се клањам xD


 22. Znači, vi kada kažete „novinar“, mislite na žutu štamu? HAHA. A u drugom smislu, žuta štampa je za muškarce? HAHAhahaah. Jaooo. Dovoljno. Ja ne mogu ovo, ovu količinu gluposti više. Tooo much.


  • hahahahahahhahahahahhahahahahha koliko gluposti ima u tebi, cudi me da uopste i studiras, gde god!


   • „Doduse to je za zutu stampu dusu dalo, rodjena si novinarka, ali ne prilici jednoj devojci.“ Draga Sofija, odgovorila sam na ovo. Kada bi ti znala, da to pročitaš razumnije, shvatila bi poentu ovoga što sam rekla. Pozdrav tvom isforsiranom smehu.


   • pa ti da si shvatila poentu verovatno ne bi to napisala, ali posto nisi, morala sam da reagujem…


  • „novinar“ -> to o cemu ti pricas znaci da si nacula na pijaci za feminizam! koliko jbt, koliko nema elementarnog obrazovanja i mozga jebenoooog! indoktrinacijo od osobe!


 23. Stvorile ste je ti i tvoja koleginica. I ti si se prva oglasila ovde. Tako da je zaista vreme da prestanete.


 24. Devojcice, to se ne zove greska u kucanju nego nepismenost. Za pocetak nauci da se u prvom licu kaze ja BIH, a ne ja bi. I idi dopisuj se sa svojim profesorima na mejlu, mi odosmo da ucimo, jer je ipak ispitni rok i nemamo vremena za ove gluposti. Pozdravi Ekstra Nenu puno. :*


 25. Zenska posla.


 26. homietta, devojko, gde ti vidiš frustracije, komplekse i zavist? prirodno stanje svakog novinara jeste da oseti potrebu da neku pojavu prokomentariše, zaboga, šta smo bez toga? moj stav je da je tekst maše milutinović čisto plitkoumno baljezganje koje toliko frustrira koliko je glupo da su ljudi morali u toj meri da odreaguju, jer su se osetili sa jedne strane napadnuti od dotične, a sa druge strane imali čistu potrebu kao racionalna bića da joj kažu da je u zabludi, iako je sve to borba sa vetrenjačom, ali dobro. poenta onoga što želim reći jeste da ste vi sve u principu jedne prosečne devojke kojima dižu ego tuga, čemer i jad koji sa vama studira, pa je i prirodno da u moru debila dobijete neki boost i nakurčite se. niti ste preterano zanimljive, ni duhovite, ni simpatične, barem ne iz onoga što vidim iz priloženog. verujem da ljudi koji zaista nešto vrede kod vas ne gube vreme twittujući o tome koliko su badass što su rekle u komentaru to i to i bla, bla. pretpostavljam da ukoliko i budem dobila neki odgovor od tebe da će biti neki jadan pokušaj ironije ili ne daj bože sarkazma tkd. nisam sigurna želim li i dalje da učestvujem u ovoj raspravi. pozdrav.


 27. Koja bre, Ekstra Nena, HAHA. Nepismeni, neobavešteni i kontradiktorni. Laku noć.


 28. Do rešenja u 3 koraka:
  1. korak: Obezbediti po jedan kurac za svaku ženu ovde.
  2. korak: Zabraniti vam svima internet.
  3. korak i otkrovenje koje nas dovodi do ključne i najvažnije činjenice koja će razrešiti ovu dilemu: Studenti FMK-a na drugoj godini među izbornim predmetima imaju jebeni ANIME, i time se svaka rasprava vezana za ozbiljnost njihovog fakulteta završava. Tome doprinosi i to što im većinu predmeta drže docenti.


  • Reče čovek, kome su očigledno, „anime“, sinonim za Pokemone i Digimone. Shame on u. Shame on u.


   • Vidis da je pored sto nema pojma o tome sta se uci na tom predmetu jos i seksista.


   • Sta su ti krivi jadni mali pokemoni, alo? Charizard je ljut na tebe.


   • није ми јасно чему толико употребе енглеског језика у коментарима које пишеш на српском. И онда говориш да је неко други неписмен. Не мислим овде само на овај коментар на који одговарам, него на твоје коментаре генерално. Можда мислиш да тиме делујеш образованије или модерније али заправо делујеш плитко. Без намере да те увредим, могла би да поведеш рачуна о томе шта и како пишеш, нарочито ако се школујеш за новинара.


  • srki, jbg, zaglibio si sad sa ovim komentarom pod 3, jahaće te vredni studenti FMK-a.


   • srki je u pravu! svima po jedan veliki seksisticki kurac! dosta sa „politickom korektnoscu“! KURCEM U CELO!!!!!


 29. JAO AJDE MOLIM TE PREPAMETNA DEVOJKO, ISKLJUCI SE OBECALA SI JOS PRE 15 KOMENTARA


  • Polako, nemoj da se nervriaš, skroz je neprofesionalno. Naravno, smeta ti, jer nemaš više čime da se služiš, sada očekujem i neku psovku, kao tvoj kolega seksista. Predmet, tipa „Emocije u komunikaciji“, bi vam baš pripomogao, da kontrolišete svoje nezadovoljstvo i bes. A, vidim da su vam ambicije, posebno skoncentrisane na „žutu štampu“. Pa da, mora i to neko da radi.


   • Ne nego ste mnogo dosadne i izlizane, udavili ste sa reklamom


   • a po twitteru ste fine reci nemam


 30. JAO DA JESTE SEKSISTA JE, VAMA TA STAVKA POD JEDAN NE TREBA AJDE SAD PALJBA VISE


 31. Ok, vidim da ima manjka komunikacije, pošto i dalje imaš net, i time nisi razumela kako da prebrodiš ovaj problem. Ali ‘ajde, igraću vašu igru. Veoma sam dobro upoznat s pojmom anime-a, pošto sam se i sam bavio manga crtanjem u jednom periodu svog života, čak sam i nagrađivan za to u zemljama poput Švajcarske i Italije, tako da znam o čemu pričam i ne vidim kakve to veze ima sa studiranjem na fakultetima na kojima se ne studira likovna umetnost ili japanski jezik i kultura.


  • Vajzli spiking Jugovica madr.


  • Hm, to je kao da se pitaš zbog čega postoje kritičari i analitičari filma kad oni nikad zapravo ne naprave film.


   • Pošto je kod nas mnogo bitno da novinar bude upućen u radove Mangaka-a. 🙂


   • Pa, čoveku je čudno što kod nas, postoji predmet „Medijske reprezentacije Dalekog Istoka“, mogu da zamislim koliko ih organičavaju na fakiltetu….


   • rajko je lala! ❤


 32. I seksista, šovinista, satanista, i u slobodno vreme, nindža kornjača sam. 😀


 33. JAO AJDE SINGI DINGI I TOALETPAPIRUSE MOLIM VAS SJASITE VISE. SKAPIRALI SMO DA IMATE SVE USLOVE, DA STE PREPAMETNI, DA STE NACITANI AJDE SAD OSLOBODITE NAS SVOG PRISUSTVA VEC JEDNOM.


  • Ali kako, vi ste nas zvali? Čemu služi ovaj blog? Nije valjda onome što ja rekoh pre pola sata – besciljnom laprdanju i isfrustriranim izdrkavanjima.


  • Reče jedna „buduća novinarka“.


   • rekoh PALJBA sta nije jasno? JA NISAM NOBLES JBG NE PLACAM SKOLU, NEMAM TOPLU VODU I TOALET PAPIR. PALJBA!


   • Koleginice ne obazirite se na ove sa Fakulteta politickih nauka ipak niste na istom nivou. Nego pomozite meni, posto me je stisao stomak od vaseg nicim izazvanog samopouzdanja, rolna ili listici??? pls hitno mi je mwa


 34. Smrt seksizmu, sloboda feminizmu.


 35. Pošto je kod nas mnogo bitno da novinar bude upućen u radove Mangaka-a.


  • Pa da, novinaru „žute štampe“, svakako nije. I ne generalizuj ovim „kod nas“, to što su vama suženi vidici, to je vaš problem.


  • taj predmet je kao što si rekao IZBORNI, i ne postoji samo zbog novinara. imamo i smer digitalne umetnosti, njih to SVAKAKO zanima, a nama novinarima je dostupno ukoliko smo zainteresovani za tu oblast. ne vidim nikakvu štetu od tog predmeta.
   a i volim kad se tako neko potencira samo ono što mu ide u prilog. ako nisi primetio imamo i predmete koji se zovu npr: tehnike medijskog izveštavanja, savremene političke teorije i ideologije, kritička teorija medija, fotožurnalizam, radio novinarstvo, dikcija i javni nastup…treba da nastavljam ili možeš i sam to da pročitaš na zvaničnom sajtu fakulteta?


   • znas sta?! ja sam licno videla od tvoje koleginice sta vi ucite o ideologijama! sramota, bolje ni da nemate taj predmet nego sto ga zovete tako! mi smo bre morali da znamo broj parcele kropotkinovog dede!


 36. i samo jos ovo! da vi niste isfrustrirani i iskompleksirani vasim fakultetom, ne biste ovako reagovali na ovu repliku. kako se niste uhvatili neke druge, nego bas ove sa FPN, jer je juce i danas izaslo bar pet! srecno studiranje, da ste zivi i zdravi i da uvek imate toalet papir i sapun 😉


  • Izašlo, izašlo. I sve iste kao ova.


   • A i evo, sad ću iskreno. Jedino što me je razočaralo je količina neznanja pokazana u tim tekstovima, kao i nemogućnost izražavanja i generalna zatucanost protiv koje se navodno i oni sami bore. Ne očekujem da će se način razmišljanja u društvu promeniti kada oni koji su tako važan deo tog društva i na njega vrše toliki uticaj odbijaju da koriguju sopstveni.


  • Ja sam samo zgranuta, šok je kriv. Šok vama i granicama koje nemate.


 37. @homietta srce pitaj drugaricu masu hoce li da, s obzirom na svoje srednjoskolsko zanimanje-juvelira, da mi napravi svecnjak i onu ogrlicu u rokoko stilu? kisindzer


 38. Najjača mi je ova devojka što kaže da vređam japansku kulturu i što bi velikodušno da mi nabavi kurac za sve rupe (hvala <3), i želim jedan veliki pozdrav da joj pošaljem. ;D Nadam se da si do sad shvatila da mnogo bolje od tebe poznajem tu materiju (anime, ne primanje kare, ciljam da si tu mnogo iskusnija od mene) i da nema razloga da izvrćeš moje reči, mada vas ipak za takve novinare školuju na tom vašem privatnom kursu. 🙂


 39. Alo, nepismena, ne kaze se skoncentrisana! I zarez se ne koristi posle svake reci! Idite i ti i Masa sa kraljicom snega pod ruku i budite negde drugde jadne!


 40. japanski proizvod su i anal kuglice, moze masa i to da izgravira za vas privatnjake da bi se ovolika kolicina frustaracija izlecila. kisindzer macke


 41. cutimo, a?


  • Niste mi jedina zanimacija, pa žao mi je što čekate na odgovore. Brkata ženo, hoćeš da se biješ? Pre nego što meispraviš, dooobro razmisli šta sam htela da kažem. Lol. Ne stvarno. Presmešne ste.


 42. Devojko, to ne menja činjenicu da ću ja, kad završim fakultet, moći da pričam sa politikologom, ekonomistom, filozofom, istoričarem, novinarom, a da me ne bude sramota. I da pritom znam o čemu govore. Dok ćeš ti verovatno morati da gledaš u Vujakliju (leksikon stranih reči i izraza). A i pre će mene zaposliti sa diplomom državnog fakulteta, nego tebe sa diplomom privatnog. A ova što se javila da je sa prava prešla na FMK, sigurno zato što je bila jako dobar student i što nije jedan ispit polagala milion puta. Ma i da mama i tata imaju da mi plate, bilo bi me blam da im tražim.


  • ma kakvi, oni nece imati priliku da razgovaraju sa tako nekim, niti verovatno razmisljaju o tome, nije im to cilj. pravac pink – sanja marinkovic style!


  • Da, kad završiš fakultet. Mi to već uveliko radimo. A, moje ambicije, nisu vezane za Srbiju. Poz


   • e ovaj humor tipa „poz, kiss, svako dobro, cestitke i pozdravi“ mi tako idu na jebeni kurac. sta uradi jeftina americka filmska industrija nasoj omladini!


 43. Hm, kapiram da tebe isključivo interesuje anime pornografija, ali loše je, ako ih gledas bez prateće literature, možeš gadno da se istripuješ, lol. Tvoje primitivno obraćanje, hajde molim te, odrasti, to nimalo ne priliči jednom mladom gospodinu. Primitivno i ulično.


  • Isto koliko i ti i tvoja drugarica na twitteru. hoho


  • Hentai nikad nisam gledao jer mi je odvratan, zašto da gledam devijantnu crtanu pičku i kurac kad mogu igrani pornić, a i imam devojku tako da ni njih ne gledam, nije zanimljivo više. A ti bolje prestani da glumiš finoću i da se „užasavaš“ na svaku pogrdnu reč, živimo u 21. veku i zato ću ti dati mali savet- niko ne voli isfolirane kučke. 😉 Kurac, pička, dupe, sisa, govno, prdež, blato, krv i sperma jer mi smo ološ sa FPN-a.


   • hahahahahaha srdjane volim te! jesmo govna, al smo picke!


 44. „Veoma sam dobro upoznat s pojmom anime-a, pošto sam se i sam bavio manga crtanjem u jednom periodu svog života, čak sam i nagrađivan za to u zemljama poput Švajcarske i Italije, tako da znam o čemu pričam“
  Koliki IQ treba imati da bi covek skapirao sta je gospodin hteo reci? Ne znam kakve to veze ima sa pornografijom, odgovaras potpuno drugom decku. Kada si vec toliko tehnoloski upucena valjda umes da razaznas komentare razlicitih ljudi.


  • Ma, što se ti brineš za njega, haha. Da, ti nisi upoznata sa tim fenomenon, stay out of this. Anime nisu samo „manga crtanje“, jao..HAHA. Dosta, hahaha, smorili ste. Dosadni ste, vrtite priču u krug, nemate argumente, vređate se bzvz.


   • pa devojko NAPUSTI RAZGOVOR STA TI NIJE JASNO? ALI DA NACRTAMO???   • Nek ti nacrta kolega devijantni falus i zalepi na čelo. Pozdrav.


 45. Pozdravite Natu Bekvalac kad je vidite, EL vam ona beše predaje nešto? Ili je to Megableja? Maaa, the same thing.


 46. Procitaj prvo pravopis, pa mi se obracaj. I mogla bi da govoris srpski kada vec studiras novinarstvo. Postoje i druge reci pored LOL, ROFL, WTF, TYPE MISTAKES i SHAME ON U. Idi malo procitaj Vujakliju i prosiri recnik.


 47. Važi. Hajde, vrati se u svoju jazbinu sada. =_=


  • poz od kiselog kupusa


 48. Ovi sa FMK-a su visa bica. Ne zamerite im.


 49. JA SAM TOALET PAPIR I OSTAVITE ME NA MIRU. MORAO SAM CISTITI privatne BRABONJKE, ZATO ME NEMA NA fpn-U. end of diskasn. kisindzer


 50. Sa drzavnog ces izaci sa znanjem iz raznih oblasti, bices nacitan i sa slabim zivcima, naci ces posao na Studio B -u ili nekom nizerazrednom radiju, intervjuisaces uzgajivace krava i svinja. Sa privatnog ces izaci u roku, neces znati nista vise od toga kako se sta radi u modernom novinarstvu i tata ce ti kupiti posao, kod Mitrovica, ili kod Tijanica. Bices hostesa u Zikinoj sarenici ili voditeljka kod Sase Popovica i dobijaces 5x vise od zasluzene plate, bole te patka. Ne vidim svrhu ove polemike, trosite vreme novinarima koji trebaju da uce politicku teoriju, sociologiju i psihologiju, i kvazi novinarima da uce kako dobiti intervju od Tropiko Benda i Pokojne Mileve.Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: